Nově lyžařský vlek v Zlaté Olešnici s umělým zasněžováním

23.11.2013 19:19

Připravujeme se na sezónu a dokončujeme zasněžování! 

https://ski.zlata-olesnice.cz/

Již v roce 2012 byly zahájeny práce na vybudování zasněžování v našem areálu, které se konečně spustí v nadcházející sezóně. Pokud bude dostatečně mrznout, tak se začne lyžovat již o Vánočních svátcích.

Projekt by se bez náklonnosti a finanční podpory obce, finanční podpory firmy ČEPS, a.s., finanční podpory a pomoci občanů a rekreantů ze Zlaté Olešnice nikdy nerealizoval. Pro plnou funkčnost zasněžování dělá maximum i elektrárenská společnost ČEZ, která slíbila do sezóny připojit areál k vysokému napětí. Navybudování zasněžování jsme si nenajali firmu, tolik financí se nesešlo, avšak vzali jsme práci do svých rukou. Od minulého roku doposud strávili členové i nečlenové Sokola na kopci neuvěřitelných téměř 5.600 brigádnických hodin.  Za to všem patří obrovský dík. Mnozí z nich se již teď mohou těšit na sezónní skipas!

Zasněžovat se bude hlavní červená sjezdovka a dětský vlek, novinkou letošní sezóny bude večerní lyžování. Cena celodenního skipasu zůstává stejná jako minulou sezónu, ovšem zvedly se ceny kratších jízdenek.